DERDE WERELD PROJECT

Onze school heeft twee bijzondere leerlingen. Ze zitten niet bij ons op school, maar in het verre Guatemala.

 

 

De eerste is Jaime Damian Chonay Pichiya. Hij is geboren op 17 februari 2008 en hij gaat momenteel naar het eerste middelbaar in Santa Cruz.

De tweede is Madelyn Sarai Teleguario Orellana. Zij is geboren op 12 juli 2013 en gaat naar het eerste leerjaar. (In Guatemala start het schooljaar in januari.)

madelyn        jaime

Gedurende het schooljaar proberen wij via een aantal activiteiten geld in te zamelen, zodat Jaime en Madelyn naar school kunnen (blijven) gaan. Bv: een sponsorloop, popcornverkoop op het schoolfeest, enz... Help jij mee? Alvast héél erg bedankt! De "adoptie" van Jaime en Madelyn gebeurt onder de hoede van het Hulpcomité Guatemala. Deze VZW ("De kleine Maya") is gevestigd in Bonheiden en verschaft aan Guatemalteekse kinderen uit de armste gezinnen de kans op onderwijs.

Jonathan Eliseo B.jpg

Omdat de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, worden de kinderen gesteund door peters en meters uit België, die voor hen een "studiebeurs" betalen. De VZW houdt zich ook bezig met het bouwen van scholen.

 

Jonathan Eliseo A.jpg

Via dit project willen wij onze leerlingen duidelijk maken dat het recht op onderwijs één van de belangrijkste kinderrechten is en dat het niet evident is voor alle kinderen om van dit recht gebruik te maken.

 

 

Wil je meer weten over de VZW De Kleine Maya?
Bezoek dan eens hun website: www.dekleinemaya.be

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.