CLB

Naast de leeropdracht die scholen hebben, moeten ze ook leerlingen begeleiden in hun totale ontwikkeling als individu in de samenleving.
Voor deze taak kunnen scholen een beroep doen op een "Centrum voor LeerlingenBegeleiding", kortweg CLB.
Een CLB is een dienst waarop leerlingen, leerkrachten, directie en ouders een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. 
In een CLB werken o.a. artsen, maatschappelijk assistenten, pedagogen, psychologen, psychologisch assistenten en verpleegkundigen.
Op verzoek van de leerkracht, leerling, directie mét de toestemming van de ouders kunnen leerlingen individueel getest worden door het CLB.

Het CLB-team dat samenwerkt met onze school:
CLB Lier
Predikherenlaan 18
2500 Lier
T 03 480 68 10
F 03 488 20 04
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GO! CLB Lier werkt met vaste onthalers en verpleegkundigen per school.
De onthalers zijn de eerste aanspreekpunten voor ouders, leerlingen en school. Zij zullen jou in eerste instantie verder helpen bij elke vraag. Indien bijkomende expertise nodig is, zal een begeleider de vraag verder opnemen.
De onthaler voor onze school is Ruth Wijnen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
De verpleegkundige is Jan Geraets (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 
Juf Geert, onze zorgcoördinatrice, overlegt regelmatig met een CLB-medewerker.
Ouders kunnen op afspraak terecht bij één van onze CLB-medewerkers (in de school of in het CLB-kantoor).

Meer info: klik hier op de CLB-folder en hier voor de brochure "CLB in 15 vragen".

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.