CLB

Naast de leeropdracht die scholen hebben, moeten ze ook leerlingen begeleiden in hun totale ontwikkeling als individu in de samenleving. Voor deze taak kunnen scholen een beroep doen op een "Centrum voor LeerlingenBegeleiding", kortweg CLB. Een CLB is een dienst waarop leerlingen, leerkrachten, directie en ouders een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. In een CLB werken o.a. artsen, maatschappelijk assistenten, pedagogen, psychologen, psychologisch assistenten en verpleegkundigen.
Op verzoek van de leerkracht, leerling, directie mét de toestemming van de ouders kunnen leerlingen individueel getest worden door het CLB.

Het CLB-team dat samenwerkt met onze school:
CLB Lier
Berlaarsestraat 29
2500 Lier
T of
F 03 488 20 04
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De medewerkers die aan onze school verbonden zijn:
verpleegkundige:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
psycho-pedagogische discipline:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maatschappelijk assistente:        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
arts:                                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Klik op een naam om een mail te sturen.)
 

Juf Geert, onze zorgcoördinatrice, overlegt regelmatig met een CLB-medewerker.
Ouders kunnen op afspraak terecht bij één van onze CLB-medewerkers (in de school of in het CLB-kantoor).

Meer info: klik hier op de CLB-folder en hier voor de brochure "CLB in 15 vragen".